Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@22:32:54 GMT

پروژه گوچپن و تیمون چگونه سر مردم کلاه گذاشتند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۲۲۷۲

پروژه گوچپن و تیمون چگونه سر مردم کلاه گذاشتند؟

فرارو- روز‌های گذشته بود که برخی کاربران در فضای مجازی مدعی شدند، دو پروژه گوچپن (Qoojpn) و تیمون (Tmon) اقدام به کلاهبرداری از مردم ساکن شمال غرب و غرب ایران کرده است. حالا هم پلیس فتا کلاهبرداری این دو پروژه را تایید کرده، اما نگفته است که کلاهبرداری‌ها چه میزان بوده است.

به گزارش فرارو، علاوه بر این علی محمد رجبی، رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا به شکل رسمی اعلام نکرده است که آیا سر شبکه‌های این پروژه کلاهبرداری دستگیر شده اند یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چند روز قبل فارس به نقل از منابع آگاه در ارومیه تلویحا خبر از دستگیری سر شبکه‌های دو پروژه گوچپن (Qoojpn) و تیمون (Tmon) داده بود.

این منبع آگاه گفته که این ۲ گروه به صورت شبکه‌های هرمی عمل و با روش‌های مختلف کلاهبرداری اقدام به جمع‌آوری پول مردم و افراد ساده لوح می‌کردند.

در مورد زمان آغاز فعالیت این دو پروژه کلاهبرداری نیز او گفته که بیش از ۶ ماه است که آن‌ها فعالیت خود را در فضای مجازی آغاز و در این مدت به صورت بسیار گسترده‌ای کلاهبرداری کردند. او تاکید کرده که این جریان به نوعی از شهرستان خوی شکل گرفته بود و خانواده‌های زیادی در این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

نمونه ای از پوسترهای تبلیغاتی فریبکارانه تیمون

وعده عجیب سود ۱۰۰ درصدی

اگر پوستر‌های تبلیغاتی این دو پروژه را دیده باشید، می‌دانید که گوچپن (Qoojpn) و تیمون (Tmon) با وعده سود ۱۰۰ درصدی در ۱۷ تا ۱۸ روز توانستند بخشی از مردم را فریب دهند.

آن‌ها ابتدا اعلام کردند که یک فروشگاه آنلاین کره‌ای هستند و اگر به فرض مثال ۵۰۰ دلار به شکل تتر در سایت آن‌ها سرمایه گذار کنند، ۱۷ روز بعد می‌توانند ۱۰۰۰ هزار دلار برداشت کنند. اما بعد مشخص شد که ادعای آن‌ها دروغین است و آن‌ها هیچ ارتباطی با آنلاین شاپ کره‌ای ندارند.

نحوه کلاهبرداری از مالباختگان هم بدین شکل است که فرد باید به سایت TMON مراجعه کند، سپس مراحل ثبت نام را پشت سر بگذارد. بلافاصله سایت توضیحاتی در مورد نحوه عضو گیری و کسب درامد می‌دهد که ما را به یاد طرح‌های هرمی همچون گلد کوئست می‌اندازد. آن‌ها با این روش فرد را تشویق می‌کنند تا با معرفی سایر افراد و کسب درآمد از طریق زیر‌مجموعه‌گیری، سرمایه خود را افزایش دهد.

این تبلیغات فریبکارانه در مناطق شمال غربی ایران در طول ماه‌های اخیر، به اندازه‌ای بالا رفت که فرمانداری خوی مجبور شد، بنر‌هایی در سطح شهر نصب کند و مردم را از این کلاهبرداری آگاه کند. اما در نهایت افراد زیادی در دام این دو پروژه افتادند و سرمایه خود را از دست دادند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: دو پروژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۲۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری کلاه‌بردار اینترنتی خریدار احشام در کرمانشاه

سرهنگ علی عباسی کسانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با مراجعه یکی از شهروندان به مأموران انتظامی سنقر و کلیایی مبنی بر اینکه در بازار احشام این شهرستان مشغول فروش احشام بوده و شخصی با مراجعه به وی و نمایش رسید بانکی ۲ رأس گوسفند از وی خریداری کرده است اما پس از ساعتی متوجه شده است پولی به حسابش واریز نشده و مورد کلاه‌برداری قرار گرفته است، رسیدگی به موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.

وی افزود: با بررسی‌های اولیه و اقدامات تخصصی، مشخص شد که فرد کلاه‌بردار با ایجاد یک رسید جعلی توسط برنامه‌های موبایلی و با نشان دادن یک رسید بانکی جعلی پس از دریافت احشام، بازار را ترک کرده است.

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه ادامه داد: مأموران پلیس فتا اقدامات تخصصی خود را آغاز کردند و پس از تحقیقات گسترده و همه‌جانبه ردپای مجرم را شناسایی کردند.

سرهنگ کسانی افزود: پس از هماهنگی با مرجع قضائی، متهم در اقدامی غافلگیرانه در مرکز استان دستگیر و به پلیس فتا انتقال داده شد و در بازجویی‌ها به کلاه‌برداری اعتراف کرد.

وی گفت: فروشندگان طعمه‌های مناسبی برای کلاه‌برداری با رسید جعلی هستند، لذا اگر قصد فروش کالایی را دارند تا زمان دریافت پیامک واریز وجه از سر شماره اصلی بانک عامل و مطابقت با میزان موجودی حساب خود، از ارائه کالا به خریدار خودداری کرده و مواظب شگرد کلاه‌برداری با ساخت رسیدهای اینترنتی جعلی باشند.

کد خبر 6097193

دیگر خبرها

  • ◄ امسال سازمان بنادر و بخش غیر دولتی ۱۵۴ همت سرمایه‌ گذاری می‌ کنند
  • ۱۵۴ همت در پروژه های بندری سرمایه گذاری می شود
  • جامعه‌ای برهنه نبوده‌ایم بلکه متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم | طرفداران جمهوری اسلامی کلاه بر سرش گذاشتند | تمام جهان را در مقابل‌مان قرار داده‌ایم
  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • دستگیری کلاه‌بردار اینترنتی خریدار احشام در کرمانشاه
  • سرمایه‌گذار معروف: هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • لزوم نظارت مستمر بر اجرای مناسب پروژه‌های مشارکتی در شهر اصفهان
  • تسویه ۱۹۰ میلیارد تومان از بدهی‌های آب و فاضلاب بوشهر